Interview


  • Close

interview 1Soms trek je ineens een streep…; oververmoeid geraakt, uitgeredeneerd.

Waarom ook zou je jouw (afwijkende) levenskeuzes blijven verdedigen ten overstaan van een wereld die zichzelf zichtbaar heeft leeggeleefd. Waarom zou ik mijzelf in bloedeloze levensovertuigingen of godsdiensten laten dringen als het “hoogste goed” (in mijn beleving) permanent zinnigheid ventileert en doorlopend levendige spiegelmomenten blijft creëren ten einde ons te allen tijden weer op te kunnen tillen naar de allesomspannende éénheid die Onbaatzuchtigheid heet.

Wees eens eerlijk: Iedere religie is een substituut voor de werkelijkheid. Kijk eens ècht om je heen: Het meeste wankelt en is op sterven na dood. Laten we eens lachen om onszelf. De aap in z’n hemd. Het zoogdier mens heeft kollektief, met groteske gevolgen, het alles en een ieder aan rentabiliteit onderworpen, heeft de grootheid geld tot het absolute referentiekader en de onfeilbare god gekroond.

T’is ongehoord, kermen ze elders, zij die niet wisten te overleven, die zich lieten versterven om zich te kunnen onttrekken aan de gaande massamoord.