Wolvepraet!? (3)


  • Close

Natuurlijk breek ik bij u in door me zo te manifesteren. Uiteraard zet ik u, ongevraagd, voor het blok. Maar weet u wat wij als roedel, als bestaarte vachtdragers delen …: we staan voor Leven en niet voor De Dood.

   Van voelende-, denkende- en handelende wezens fileerden we onszelf tot consument. We zijn wat we hebben. Aanzien en macht wordt uitgedrukt in spullen verkregen door diefstal en geld. Alleen wat renderen kan bereikt de mondiale markt. Hoe liefdevol uw plannen ook mogen zijn, hoe verbijsterend uw vakmanschap ook is, als er niets mee te verdienen valt, sterft het af … ; het verdwijnt.

   Waarin u ook gelooft, of u nu meent verlicht te zijn of anderszins in de schaduw van Zinnigheid verkeert, we waren, zijn, en blijven, ook persoonlijk, verantwoordelijk voor ons doen en laten. Dus ook voor de gevolgen van onze gesubsidieerde-goederen-dumpingen in “de derde wereld”, waardoor de prachtigste activiteiten aldaar vernietigd werden en het volkslied versmald en verworden geraakte tot de tergende- en zieltogende uitroep HELP.